Kristine De Vriendt

Logopediste - Audiologe

Wachtebekesteenweg 29 - 9180 Moerbeke-Waas
09 346 55 05 of 0475 85 85 11
Logopedistenpraktijk
raadpleging na afspraak - huisbezoek mogelijk

Hoe gaan we te werk ?

DE NODIGE FORMULIEREN

Wanneer je ons contacteert (vaak op aanraden van de schooldirectie of de leerkracht, het CLB, de huisarts of op eigen initiatief) starten wij met een intake-gesprek en daar­opvolgend een onderzoek. Dit eerste contact en onderzoek gebeurt op onze dienst steeds door Kristine De Vriendt.

Na het onderzoek worden de testresultaten in een onderzoeksverslag (“bilan”) weergegeven, dat aan verschillende bestemmelingen wordt bezorgd, nl. uzelf, uw mutualiteit, de geneesheer-specialist, de huisarts, de school en het CLB.

Bij dit verslag ontvang je steeds enkele noodzakelijke formulieren:

Wanneer het gaat om een vertraagde spraak- en taalontwikkeling moeten er nog twee andere documenten toegevoegd worden, nl.

Het onderzoeksverslag en de 2 (of 4) formulieren moeten zo snel mogelijk bij jouw ziekteverzekering terecht komen. Na enkele weken ontvang je dan van je ziekenfonds een goedkeuring en kan de therapie starten.

DUUR VAN DE BEHANDELING

In de “gewone verzekering” krijg je steeds goedkeuring voor een bepaald aantal beurten (verschillend per stoornis) voor de periode van één jaar. Indien nodig kan dit met nog een extra jaar verlengd worden. In de “aanvullende verzekering” wordt de periode van terugbetaling uitgedrukt in een bepaald aantal beurten. Hierover bestaan nogal wat verschillen tussen de mutualiteiten onderling. We vragen dat graag voor jouw particulier geval even na.

Heeft nog nog vragen, laat het niet na om ons te contacteren.